Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Mustafa Yaralı
Mustafa Yaralı

Yüreğim asılacak

Yorum

Yüreğim asılacak

2

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1017

Okunma

Yüreğim asılacak


Düzlükler sivri dolu,
Sivriler keskin bıçak.
Keskindir ömür yolu,
İlle de aşılacak.

Denizler de yanıyor,
Tüm dünyayı sarıyor,
İnsan, insan arıyor,
Ardına takılacak.

Sarhoş kere sarhoşluk,
Hoşluğa muhtaç hoşluk,
Boşluğa düşmüş boşluk,
Nereye kaçılacak.

Belalının en berbadı,
Püsküllü olmuş adı,
Ardıç müftü, çam kadı,
Ne var ki şaşılacak.

Sivri, sivri akıldı,
Sivrilikler çakıldı,
Tel örgüler taklıdı,
Yüreğim asılacak

Hayat ne ki, adı var,
En son ölüm tadı var,
Ben gidince, yadigar,
Sandığım açılacak.

Yaralım ecel gelip,
Ruhum bedeni delip,
Meçhül göğe yükselip,
Yoklara katılacak.

24.09.2012...Mustafa Yaaralı

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yüreğim asılacak Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yüreğim asılacak şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yüreğim asılacak şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ha
hayal deniziii, @hayaldeniziii
26.9.2012 20:19:50
Denizler de yanıyor, sınırları gittikçe daralıyor insanoğlunun. İnsan, insan arıyor fakat yüreğine iyi gelebilecek insan bulmakta zorlanıyor. Nasıl bir dönemden geçiyorsak artık tek başına ve çaresiz kalmışız.
Öylesine güzel özetlemiş ki şiir, insanlığın durumunu.

Hayat ne ki, adı var,
En son ölüm tadı var,
Ben gidince, yadigar,
Sandığım açılacak

Sonumuz ölüm. Fakat nasıl bir yaşamın ölümü olacak, bilmiyoruz. Kendi ellerimizle, yürek atışlarımızı azaltıyoruz. Birbirimizi yemekten, yaşamaya fırsat bile bulamıyoruz. Kimseye sataşmadan yaşamayı denemek de fayda etmiyor çünkü birileri sizi bulup uğraşıyor.

Şiirin anlatımını ve özünü çok ama çok beğendim. Sanki hislerime tercüman olmuş. Keşke ama keşke biraz daha çabalayabilsek, insan olma vasfını kazanabilmek için. Çok beğendim şiiri. Saygılarımla.
Mustafaoğlu İlyas
Mustafaoğlu İlyas, @mustafaoglu-ilyas
26.9.2012 01:05:52
Kutlarim hocam güzeldi

Emanet bu can bize elbette alinacak
Kim demiski yaptigi insana kär kalacak
Sinav yeri bu dünya soru icinde cevap
Yapilan icraatlar tabuta konulacak
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL