Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Kalbur
Kalbur

PORTAKAL KOKULU DEVRİMLERİM

Yorum

PORTAKAL KOKULU DEVRİMLERİM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1487

Okunma

PORTAKAL KOKULU DEVRİMLERİM

Sapa bir kentin çocuğu olmak...

Memleketin rüzgarları ırak,
Kargaşasında şarkılar.
Yine de portakal kokulu devrimlerim,
Yine de portakal şekeri...

Kentimin yağmurları yok benim,
Ağlarım,
Bayram olur bahçemde.


Yine ağlarım.
Gök,yüzümde solar.
Gökyüzünde özgürlük sırları...

Takvimi bilmem;
Zaman hep çocukluğum.

Denizi de yok benim kentimin.
Bir okyanus kılığında özneyim.

İçimde yüzen umutlarımın boy verişleri,
Boğuluşları veda hisseleriyle,
Hapsoluşları hınzır gülüşlere,
Ben işte o koskoca okyanusta
Ben işte; sadece bir gemi
Pusulası çocukluğum, kaptanı çocukluğum, kenti çocukluğum.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Portakal kokulu devrimlerim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Portakal kokulu devrimlerim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
PORTAKAL KOKULU DEVRİMLERİM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL