Sevdimmi tam Ölümüne severim Dönekliğim yoktur Ben köylüyüm
Toprak kokar tenim Nasırlıdır elim Helala akar terim Ben köylüyüm
Tilkiye çakala Ezdirmem kendimi Aslan gibi Ben köylüyüm
Namustur sözüm Harama bakmaz gözüm Böyle yoğruldu özüm Ben köylüyüm
Yazan . İsmail Civelek Develi Köyü Pamukkale Denizli
Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Gün batımında bahçelerine bülbüller konardı Kırlangıçların dizilişine sevgiyle bakarlardı İncilmesin kuşlar diye ellemeye kıyamazlardı Ekmek tanelerini onlar için saklarlardı
Tandır furunu hemen bahçenin yanındaydı Analar hamuru yoğurur bacılar ekmeği koyardı Lezzeti kokusunda aşlarının bir başkaydı Yer sofrasına hepside birden toplanırlardı
Köyümün çeşmesinde musluk yok devamlı akardı Çamaşırlarını tokuçla döverek bacılar kıkardı Bolcana yağdımı yağmur dereleri taşardı Bir başkaydı BENİM KÖYÜM bir başkaydı
Not: Çocukluğumun geçtiği Aydın/ Söke/ yenidoğan beldesinin eski köy halindeki şekliyle yazdığım bir şiir. Yazılış:27.12.2010.Orhangazi/Bursa..
Ben böyle büyüdüm onbeş yılım köyde geçti yazdığım bir şiirim geldi aklıma ve çocukluk yılları..Sizin dizeleriniz çok daha güzel ve anlamlı geldi bana tebrik ederim değerli kardeşim selam ve saygılar..
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.