Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Halil Gülel
Halil Gülel

Tatlı Bir Belâ

Yorum

Tatlı Bir Belâ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

Okunma

Tatlı Bir Belâ

Aldık başımıza tatlı bir belâ;
Güldükçe yüzünde güller açıyor.
Yol yarıyı geçti aşığım hâlâ
Gönülden sözünde güller açıyor.

Boyumuz yakındır yaşımız yarı,
Bana kar yağmıştır seninki sarı,
Sana kurban derler dokuz diyarı
Aşk dolu özünde güller açıyor.

Bir ince sevdadır yürekte yanan,
Al pembe yanağa busedir konan,
Seninle şen olur - şenlenir cihan
Baharda yazinda güller açiyor.

Benzer izi benzer gülde yapraga,
Ak topuklar meydan okur uzaga,
Tane tane vurur şevkle topraga
Yükselen tozunda güller açiyor.

Nasil tarif etsem, görmedim henüz,
Altin saçlarini örmedim henüz,
Kollar açip candan sarmadim henüz
Nur saçan gözünde güller açiyor.

Ressam Halil, çeker bir sana hasret,
Kavuşuruz bir gün gönülde elbet,
Cazip nevin mevcut vuslata sabret
Yanan aşk közünde güller açiyor.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Tatlı bir belâ Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Tatlı bir belâ şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Tatlı Bir Belâ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL