Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Halil Gülel
Halil Gülel

Aşk Üstüne Şiir

Yorum

Aşk Üstüne Şiir

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

Okunma

Aşk Üstüne Şiir

Bir aşk perisi el vurunca bana;
Coşkun çaylar gibi aktım gönülden.
Bir güzel gülerek nakşetti cana
Sevinçten boynumu büktüm gönülden.

Mücerret bir güzel; yerde mi gökte,
Tam kavuştum derken gördüm ufukta,
Mutluluk aradım sohbette aşkta
Kibiri ve hırsı yıktım gönülden.

O ipek saçların döndürdü yoldan,
Çok çile çektirdi bir gonca gülden,
Bahsettikçe dostlar böyle güzelden
Aşk üstüne şiir yaktım gönülden.

Ne şirin yaratmış "Yaradan" seni,
Görmek için memur eylemiş beni,
Aşk ile geçirmek için devranı
Umutla hep sana baktım gönülden.

Bilmem ki nerdesin güler mi yüzün?
Cennete bir köprü olur mu gözün?
Vefa var mı, bal mı, diken mi sözün?
Bu kadar naz yeter çektim gönülden.

Bilse değerimi şahlar alamaz,
Ressam Halil, mevki, makam dilemez
Ayak tutmaz, kaçma güzel gelemez
Ben de bir gonca gül koktum gönülden.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Aşk üstüne şiir Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aşk üstüne şiir şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aşk Üstüne Şiir şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL