Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Halil Gülel
Halil Gülel

Göz İle Muhabbet Olsun

Yorum

Göz İle Muhabbet Olsun

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

Okunma

Göz İle Muhabbet Olsun

Varıp gülistana her renkten gülle;
Göz ile söz ile muhabbet olsun.
Beyaz gül ortaya çıktı bülbülle
Ay gibi yüz ile muhabbet olsun.

Pembe gül sevinip “Gönlüm sende“ der,
Genişler gökyüzü genişler her yer,
Kar düşmüş yanaga ipege deger
Yapilan naz ile muhabbet olsun.

Sararmiş sari gül derdi hicrandir,
Yâr için agliyor hayli zamandir,
Çilvesi çiledir vuslat yamandir
Yürekte köz ile muhabbet olsun.

Beni bülbül etti nazende sesi,
Al yanaga degse sicak busesi,
Beyaz gülün candan olur hevesi
Ümitvar göz ile muhabbet olsun.

"Mutluluk" kisadir, mavidir, mordur,
Siyah gülü elde etmek çok zordur,
Sevene gönülde bir saray vardir
Insani öz ile muhabbet olsun.

Ressam Halil, aldi kirmizi gülü,
Yâr istemiş açti o yâre eli,
Gözleri konuşur bir destan dili
Sevgiyle haz ile muhabbet olsun.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Göz ile muhabbet olsun Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Göz ile muhabbet olsun şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Göz İle Muhabbet Olsun şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL