İğneyi kendimize ... Keser yontmasın artık Hep bize hep bize
Zaman geldi de geçiyor bak Öz eleştirisini yapanları Seviyormuş tanrı Ondanmış tövbe Ondanmış günah çıkarma odaları Ama kandırmadan papazı hahamı imamı -Onlar bizi hep kandırmış bile olsa- ... Es geçeni çarpsın tanrı Çıkarken yardım kutusunu
savrulmalar ekim 2011
Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Dön bir bak Kaç zaman ötesinden Neler neler görürsün Hak batıl bir arada Hangisi doğru hangisi yanlış Eğer yanlış metreyle doğru hesap yapmaya kalkarsan Tüm işlerinde yanlış, yaptığın her hesabasında ters olur.
Neden önce bakışını düzeltmiyor Neden ölçülerini yeniden Ayarlatmıyorsun. Değişmeyen ölçülerin kaynağı vahiy Hiç yorumsuz bir vahyi okudun mu? Neden türlü türlü hallerden bakmaktasın Sen görmek istediğin görüyor Yaşamak istediğin haldesin. Tercih senin Hakkı arayan için Hak bulunmaz mı? Hani demişti ya Hz İbrahim Ben sizin taptıklarınızında sahibi Bir Allah'a iman ettim. Bunu anlamak için Vahyi bilmeli insan Kimsenin en küçük rüşvetinin geçmediği bir kapı İslam Ve bu kapı burda burda şimdi. Haydi vahyin değişmez ölçülerin kapısından gir de Gerçekten gerçeği, gerçek ölçülerle hayatı yeniden değerlendir.
Yok öyle kazan kaldırmak Yeniçerilerden darbımeseli vardır. Deyimleşmiş kazan kaldırmak diye: Zamanında yeniçeriler kazan kaldırmışlar isyan etmişler, Sebebi nedir diye araştırılınca demişler ki hoşafın yağı kesildi, Artık hoşaflar yağsız geliyor. İşin aslı şuymuş kazanlar iyi yıkanmadığından hoşaflar yağlı oluyormuş. Yeniçeri ağası değişince hoşaflar olması gerektiği gibi Yağsız temiz olarak önlerine gelir olmuş. Tabi yanlışa alışan yeniçeriler hoşafı yağlı bildiklerinden İsyan etmişler. İşte dinin maddi şeylerle alınıp satılan hocalar bu şekilde maddi şeylerle koşan Gerçek ilm erbabının görülmediği bir dünyada yanlışa doğru denilince Elimizdeki metre 90 santimlik olunca, kilolar 800-900 grlık o zaman doğru ölçüm doğru tartamayız. O zaman yanlış olan şeyi doğru kabul edip, sonrada buna isyan ederiz. Halbuki hoşafın aslı yağsız olması Bunu bilmeden kazan kaldırmanın anlamı yok :) Eyvallah
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.