Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
veyselsimsek41
veyselsimsek41

OKULDAN GEÇER

Yorum

OKULDAN GEÇER

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

3924

Okunma

OKULDAN GEÇER

Karanlık dünyanın aydınlık yolu,
Ben beni bileli okuldan geçer.
Zenginin fakire uzanan kolu,
Ben beni bileli okuldan geçer.

Vicdani rahatlık tertemiz duygu,
Yıllarca dillerden düşmeyen övgü,
Küçüğün büyüğe duyduğu saygı,
Ben beni bileli okuldan geçer.

Bir de düşünelim olmasa okul,
Devre dışı kalır insanda akıl,
Dünyada okulsuz olmaz bunu bil,
İcraat ve icat okuldan geçer.

Yediden yetmişe okumak gerek,
Aman demeyesin neme ne gerek,
Cahile cahilsin cahil diyerek,
Unutma yarınlar okuldan geçer.

Kimse karşı koyamaz ki ilime,
Orda öğretirler binbir kelime,
Veysel,sade çare yoktur ölüme,
Çözülmez sorunlar okuldan geçer.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Okuldan geçer Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Okuldan geçer şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OKULDAN GEÇER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
izmirim
izmirim, @izmirim
26.2.2011 23:40:58
Müthiş anlamlı bir hece.Kutlarım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL