Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Dursun Yeşil
Dursun Yeşil

ARADA

Yorum

ARADA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

899

Okunma

ARADA


Doludan doluya taşar kazanlar,
Kurusu kavrulur, bomboş arada.
Dünyayı doldurdu doyup azanlar,
Midesi zil çalar, acın arada.

Çevremizi sardı kuyu kazanlar,
Gerçek diye yalan dolan yazanlar,
Meydana çıkmayıp gizli tozanlar,
İnsan kılığında, gezer arada.

Kuru ekmek bulsa yiyecek açlar,
Toklara takılır altından taçlar,
Kara kucak oldu şimdiki maçlar,
Efendi olanlar, masum arada,

Boynuzlular fırsat vermez kabağa,
Ne koysan yutarlar, büyük tabağa,
Sıkışır terk eder gider sapağa,
Er kişi sırıtır, kalır arada.

Dursunî yaşadı ömrü tersinden,
Başkası giderken geldi mersinden,
İtiyor insanlar elin tersinden,
Herkes bilir ama, susar arada.

15/10/2006



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Arada Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Arada şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ARADA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL