Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Handannn
Handannn

KÖY ÖĞRETMENİ

Yorum

KÖY ÖĞRETMENİ

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2572

Okunma

KÖY ÖĞRETMENİ

Emekli ilkokul öğretmeniyim.İlköğretmen okulunu bitirince,henüz 18 yaşında iken,yolu izi olmayan bir dağ köyünde buldum kendimi.(Balıkesir, Balya,Patlak Köyü)At sırtında gelip gidiyorduk şehre,üstelik arada kışları coşup taşan,köprüsüz bir dere vardı.Turistik bir bölgede doğup büyümeme rağmen ben o köye aşık oldum.Evim dağın yamacındaydı,geceleri keçilerin çan sesleri ninni gibi geliyordu.Gündüzleri ise derslerden sonra,lastik çizmelerim ayağımda dağları geziyordum öğrencilerim ile hoplaya zıplaya,türküler söylerdik avazımız çıktığı kadar.İlk "kızöretmeni!" bendim o köyün.Kendimi Cengiz Aytmatov’un "İlköğretmen"i gibi hissediyordum. Mantar toplardık dağlarda.Şehre indikçe maaşımdan aldığım rengarenk lastik çizmeler idi en büyük lüksümüz.Gizli gizli,hala Tommiks,Teksas okuyan,hayal dünyasında yaşayan bir genç kızdım o zamanlar.Bazen Türk Filmi çeviriyor gibi hisediyordum kendimi.
Ve o köy beni şair yaptı.İki gün sonraki ÖĞRETMENLER GÜNÜ için,orada yazdığım ilk şiir!



Ben bir köy öğretmeniyim
Bir dağ başında yükselir köyüm
Gündüzleri cıvıl cıvıl öğrencilerim
Geceleri çan sesleriyle başlar öyküm
Elimin süsü tebeşir tozu
Gözümün boyası mavi mürekkep
Köyümün çamuru,lastik çizmelerim
Ben hepsiyle bir bütün halindeyim
Ben öğretmenim!
KÖY ÖĞRETMENİYİM!

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Köy öğretmeni Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Köy öğretmeni şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KÖY ÖĞRETMENİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sonkardelen
Sonkardelen, @sonkardelen
22.11.2009 18:58:06
Ben bir köy öğretmeniyim
Bir dağ başında yükselir köyüm
Gündüzleri cıvıl cıvıl öğrencilerim
Geceleri çan sesleriyle başlar öyküm
On dört yıl köylerde, birleştirilmiş sınıflarda öğretmenlik yaptım. Şiirinizle o günleri , öğretmenliğimin en güzel yıllarını hatırladım.
cemal eroğlu
cemal eroğlu, @cemaleroglu
22.11.2009 14:51:42
Öğretmeni öğretmenler gününde hatırlar çoğumuz
Oysa ona emanettir, canımızdan da kıymetli çocuğumuz
Öğretmeni yücelten işte bu sevgidir
Dağda sevgi, ovada sevgi
Tükenmese de bakkal borcumuz...

Güzel bir şiir öğretmenim, bizimkisi latife
Şahsınızda saygımız, tüm öğretmenlere

Zor koşullarda sevgi ile emeği bütünleştirebilen bir öğretmene selam ve saygılar

Sibel Aydın
Sibel Aydın, @sibelaydin
22.11.2009 14:00:09
öğretmenim yüreğine diline sağlık. Bu vatan, bizler size çok şey borçluyuz.
sizler hiç unutulmazsınız işte ilelebet o küçük köy öğretmeni yaşayacak bütün kalplerde.
Sizin gibi Türk kadınları varoldukça sırtmız yere gelmez.teşekkürler.tebrikler..
selam ve saygı ile ...
Paylaş
ŞİİR KÜNYE
Tarih:
22.11.2009 12:45:45
Beğeni:
0
Okunma:
2572
Yorum:
3
Web Zaman Damgası
BEĞENENLER
POPÜLER ŞİİRLERİ
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL