Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
İhsan POLAT
İhsan POLAT

KİBİR(Beyitler)

Yorum

KİBİR(Beyitler)

( 2 kişi )

6

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

2869

Okunma

KİBİR(Beyitler)

KİBİR(Beyitler)

KİBİRLE İLGİLİ AYETLER

Nisa / 36. …Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.

Yunus / 75. Sonra bunların arkasından Musa ile Harun’u âyetlerimizle Firavun’a ve cemaatine gönderdik. İman etmeyi kibirlerine yediremediler ve günahkâr bir kavim oldular.

İsra / 37. Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsinمُ

Lokman / 18. "Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.

Sad / 75. Allah: "Ey İblis! O benim kudretimle yarattığıma secde etmene ne engel oldu? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa yüksek derecelerde bulunanlardan mı oldun?" dedi.

MÜ’MİN / 56. Kendilerine gelmiş kesin bir delil olmaksızın, Allah’ın âyetleri hakkında mücadele edenlerin göğüslerinde ancak yetişemeyecekleri bir kibir vardır. Sen hemen Allah’a sığın. Çünkü her şeyi işiten ve gören O’dur.

Nuh / 7. "Ben onları senin bağışlaman için her davet ettiğimde, onlar parmaklarını kulaklarına tıkadılar, elbiselerine büründüler, ısrar ettiler, kibirlendikçe kibirlendiler. "

kadirlililer.blogcu.com/kibirle-ilgili-ayetler/3077100

KİBİR(Beyitler)

Kibirlenme insanoğlu, kendini görme büyük
Gurur kaplarsa tenini sonra olursun küçük

İhsan POLAT

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kibir(beyitler) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kibir(beyitler) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KİBİR(Beyitler) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yigitce2007
yigitce2007, @yigitce2007
14.11.2009 23:33:09
5 puan verdi
cok güzel bir beyitti...
kibir ,seytan isi ama insanogluna birakmis bu laneti...
tebriklerimle...
Halife Bozbayır
Halife Bozbayır, @halifebozbayir
14.11.2009 21:39:04
kalemin daim olsun
kutlarım ustad
zül-karneyn
zül-karneyn, @zul-karneyn
14.11.2009 17:06:54
evet büyüklük sadece yüce Yaradan Allaha mahsuz bir seydir ,bizlar aciz bir kuluz bir nefislik ömrümüz var ,o yüzden secde gerek Yaradana ,Allaha emanet ol insallah devami gelir
Necla Kezban Turan
Necla Kezban Turan, @kezbanturan
14.11.2009 12:12:00

Kibirlenme insanoğlu, kendini görme büyük
Gurur kaplarsa tenini sonra olursun küçük

..... en kibirli en küçük, uzun anlamlar yüklü çok güzeldi.
tebriklerimle, saygılar.
Etkili Yorum
Mehmet Aktaş
Mehmet Aktaş, @mehmetaktas
14.11.2009 11:50:24

Kibirlenme insanoğlu,
Deveden büyük fil vardır.
Bu dünyada kibirlenen,
Hormonlu büyük hıyardır.
Esinlendim yazdım şair arkadaşım.
Olmadıysa silerim.
Ellerine sağlık.
Esen kalın...
Müjgan Akyüz
Müjgan Akyüz, @mujganakyuz
14.11.2009 05:12:37
5 puan verdi
Büyük olabilmek tevazudan geçer değil mi?
En büyük âlimler tevazuları ile tanınıyor.
Çok anlamlı, iblisten gelme kibir lanet olsun.
Tebrikler,selam ve saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL