Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Ahmet SEVEN
Ahmet SEVEN

SEVDAYI ÖYLE KOLAY SANMA

Yorum

SEVDAYI ÖYLE KOLAY SANMA

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1488

Okunma

SEVDAYI ÖYLE KOLAY SANMA

Sevda rüzgârı şöyle bir esince,
Yaprak düşer yollara karışır.
Gönül aşk biletini kesince,
İnsan dertli kullara karışır.

Beden yanar içten içe erir,
Hasret ruhu kurt gibi kemirir,
Bunu yalnız aşkı çeken bilir,
İnsan coşan sellere karışır.

Ne sorusu var ne cevabı var,
Ne kalemi ne de kitabı var,
Sanki seven kuldan hesabı var,
İnsan nice hâllere karışır.

Sevdayı öyle kolay şey sanma,
Düşmemişsen adını da anma,
Görünmeyen ateşlerde yanma,
İnsan sönmüş küllere karışır.

Ferhat’a dağlar deldirmedi mi?
Mecnun’a çöller gezdirmedi mi?
Keremi ateşe yandırmadı mı?
İnsan böyle dillere karışır.

Ahmet SEVEN 23.10.2009 Saat: 01.15


Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sevdayı öyle kolay sanma Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sevdayı öyle kolay sanma şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEVDAYI ÖYLE KOLAY SANMA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL