Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
osmangazi
osmangazi

Göçtü Muhsin’im

Yorum

Göçtü Muhsin’im

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1687

Okunma

Göçtü Muhsin’im

Göçtü Muhsin’im

Bir yiğidimizi yine kaybettik
Davası uğruna göçtü Muhsin’im
Bir yiğidimizi yine kaybettik
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Hak bildiği yoldan hiç ayrılmadı
Zülme kafa tuttu korkup yılmadı
Allahın yolundan geri kalmadı
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Baskı, hapis çile güç kattı ona
Mevt teskeresiyle gelindi sona
Nihayet kavuştu yüce Rahmana
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Ecel birdir gelir tagayyür etmez
Gelince tutmaya hiçbir güç yetmez
Vakti gelmeyenler dünyadan gitmez
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Rabbim rahmet etsin kabri nur olsun
Yapılan dualar ruhunu bulsun
Makberi binlerce rahmetler dolsun
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Sebepler bahane gelenler gider
Âlem-i ervahtan ruhun seyreder
Allah’ın yolunda yoktur hiç keder
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Yazıcıoğlu’nun makamı Cennet
Ey Hakkın yolcusu milyonlar rahmet
Şahadet şerbetin içtin yok zahmet
Davası uğruna göçtü Muhsin’im

Osman Karahasanoğlu
27.03.2009






Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Göçtü muhsin’im Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Göçtü muhsin’im şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Göçtü Muhsin’im şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mahzun Prenses...
Mahzun Prenses..., @mahzunprenses---
3.4.2009 18:12:44
Muhsin YAZICIOĞLU/Köyümün Beyefendi Siyasetçisi (A.D)-Ş


-Evet BBP Gn.Başkanı sevgili,Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamının son yıllarında başından geçen bu dördüncü kaza.
-Aslında tıpkı Eşref Bitlis paşanın bizlere yaşattığı o soru işaretini yaşamıyor değilim...
-Muhsin Başkanın helikopter kazası SUİKAST ihtimalini fazlası ile güçlendiriyor.Üstelik A takımı ile beraber iken.
-Genç/dinamik/dürüst/çok sevilen ve örgütlenmiş gençliği ile geleceğe siyasi damgasını vuracak alternatif lider...
-Derin devletin kendisinde/Çatlı gibi gizli sırları olan biri/yaşamı bazılarını fazlası ile tedirgin ediyordu.Hele de 12 Eylül’ün gün ışığına çıkmamış gerçekleri/sebepsiz işkenceler.
Sınır dışı edilenler/Aç-açık bırakılanlar,dağlarda kol gezenler için hazırlanan alt yapının mimarlarına dair bir çok şey kayıtlarında mevcuttu.
-Bilindiği üzere Muhsin Başkan 12 Eylül’de Haluk Kırcı ve Maraş olayları ile ilişkilendirilmiş.Akıl almaz işkencelere maruz bırakılmış/5.5 yılı hücre hapsi olmak üzere 7.5 yıl Mamak Cezaevinde tutuklu kalmıştı.Ancak;Yazıcıoğlu bu 7.5 yılın sonunda mahkemenin gerekçeli kararı ile SUÇSUZ bulunmuş/Serbest bırakılmıştı.Dolayısı ile Siyasetimizin o genç/dürüst/yiğit KÖY BEYEFENDİSİ boşuboşuna gençliğinin en güzel yıllarını işkenceler/hücre hapsi ve tutuklulukla geçirmiş oldu.
-Tahliyesinin ardından hukukçuları AİHM ’ne baş
vurmak istedilerse de,Muhsin Başkan bunu kesinlikle redetti.Vatanımı seviyorum/Vatanımı asla başka ülkelere şikayet etmem söz konusu olamaz diyerek tüm ısrarları/önerileri redetti.
-Şimdi bu suikast değilse / ne...?
-Bir Gen.Baş.na tahsis edilen helikopter tüm teknik testlerden geçmeden kontak çevirirmi hayır/üstelik pilot 35 yıllık deneyimli asker kökenli rütbeli emekli bir pilot.
-Dünyada en az görülen kaza şekli /helikopter kazaları.Ülkemiz de bir Paşa/ardından bir Gn.Başkan...düşünmeğe başlasak iyi olur.
-Siyasetçilerimiz dinleme cihazlarına milyonlarca dolar ödeyebilme gücüne sahipken/bu ülke de bir çok kişi dinlenmek kaydı ile terörist addedilirken/dağ da düşen ve sadece 50 km.lik alanda bile 2 günde ikibin kişilik hem sivil/ hem askeri ekiple aranarak/bulunamayan helikopter enkazı da yüzyılımızın utancı olarak tarihe geçecektir.

YAZICIOĞLU’nun Mamak’ta yazdığı son şiir

ÜŞÜYORUM

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..
baba özlemi
baba özlemi, @babaozlemi
3.4.2009 15:00:07
Yazıcıoğlu’nun makamı Cennet
Ey Hakkın yolcusu milyonlar rahmet
Şahadet şerbetin içtin yok zahmet
Davası uğruna göçtü Muhsin’im



kaleminiz daim olsun hocam sivaslı biri olarak kahroldum mekanları cennet olsun onlar yigido onlar mükemmeldiler dizeleriniz güzeldi saygılar...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL