Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Turgut Yıldızan
Turgut Yıldızan

HAYKIRMAK GEREK

Yorum

HAYKIRMAK GEREK

2

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1186

Okunma

HAYKIRMAK GEREK

HAYKIRMAK GEREK

Ufuklar karardı,
Bulutlar ağladı
Yurdumda...

Nasıl dayansın yürek?
İhanete haykırmak gerek!


Taşnak,Hınçak alçaklarının
Doldurduğu mezarlardan,
Asalanın haince
Akıttığı kanlardan...

Haberiniz yok mu beyim,
Kahrolun!daha ne diyeyim?

Van’dan,Erzurum’dan
Kars’tan,Ağrı’dan
Yakılan ecdat ocaklarından...

Utansın yüzü olanlar,
Çuvala sığmıyor yalanlar.


Ay yıldızlı al bayrağım,
Şehitler yurdu kutlu toprağım
İstiklale selam durdukça...

Bu açılan ne ilk
Ne de son perde olacak,
Ağızlardan saçılan
Hain salyalar akacak.

Mazlumu zalim yapan,
Canilerden özür dileyen
Kalemler yaraladı beni...

Nasıl dayansın yürek?
Milletçe haykırmak gerek.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Haykırmak gerek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Haykırmak gerek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAYKIRMAK GEREK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YazganBestami
YazganBestami, @yazganbestami
5.1.2009 11:19:54
tebrikler.

teşekkürler Turgut Bey.

selamlar.
Adnan ŞAHİN
Adnan ŞAHİN, @adnansahin
3.1.2009 21:24:17
mükemmel mükemmel mükemmel tebrikler...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL