Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar.
Afet i azam
Afet i azam

12 Eylül

Yorum

12 Eylül

( 3 kişi )

2

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

73

Okunma

12 Eylül


Bağıra çağıra yaklaştı felaket
Duymazdan geldi millet
Makamın beslediği canavar zihniyet
Bir devri kana boyadı
12 Eylül den sonra
Gün hiç aymadı...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

12 eylül Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 12 eylül şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
12 Eylül şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
12.9.2026 14:42:08
5 puan verdi
:(( Mazlumların ahı tuttu.O zaman kimi kör oldu kimi sağır.Felâkete yürüdük ağır ağır.Şimdi de "bana ne " diyenlerin yüzünden yanıyoruz ve yanacağız.Üstad'a saygıyla.
Etkili Yorum
Tamer Karakaş
Tamer Karakaş, @canim-benim
12.9.2026 11:21:35
5 puan verdi
Kaleminize, o eğilmeyen dik duruşunuza sağlık. Şiiriniz kısa olabilir ama her bir satırı kurşun gibi ağır ve sarsıcı. Tam da bugün, bir 12 Eylül sabahında tarihin o karanlık yüzünü "Makamın beslediği canavar zihniyet" diyerek bu kadar korkusuzca ve yalın ifşa edebilmek gerçek bir şair cesaretidir. Özellikle finaldeki "12 Eylül'den sonra / Gün hiç aymadı..." dizeleriniz, o dönemin toplumsal hafızamızda bıraktığı o hiç bitmeyen karanlığı ve sızıyı o kadar net özetlemiş ki etkilenmemek elde değil. Gerçekleri haykıran asil kaleminiz dert görmesin, emeğinize sağlık.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL