Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. pascal
ugurincekara
ugurincekara

Gri!..

Yorum

Gri!..

( 2 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

56

Okunma

Gri!..

Önceden renkler vardı sanki
Sarı, kırmızı, yeşil ve mavi
Şimdi neden heryer biraz gri
Neden herkesin yüzü asabi

Eskiden kırmızı vardı mesela
Aşkın, sevginin muazzam rengi
Birini sevdiğiniz zamanlarda
Bir gül alırdınız kırmızıydı rengi

Evvelce mavi vardı örneğin
O uçsuz bucaksız denizin rengi
Hani o süzüldüğümüz göklerin
Hani o bir çift gözün, umudun rengi

Zamanında yeşil vardı hatılarsınız
Ormanlar mesela sanki yemyeşildi
Çayırlarda aşıkken elele koşardınız
Mutluluğun rengi galiba biraz yeşildi

Eskiler bilir sarı vardı 90’larda
Biraz ayrılık biraz sonbahar rengi
Sarıya sepya dediler sonralarda
Sanırım hafiften mazinin rengi

Şimdilerde heryer biraz fazla gri
Bazen soğuk, bazen toprak gibi
İnsanların gözleri kara, yüzleri gri
Bazen ecel, bazen ölüm gibi!..

01/06/2026

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Gri!.. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gri!.. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gri!.. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
2.6.2026 00:41:20
5 puan verdi
Renklerin sadece tonunu değil, ruhunu da kaybettiğimiz o geçişi ne kadar naif ve bir o kadar da çarpıcı anlatmışsınız. Kaleminize, yüreğinize sağlık.
​Şiirinizde kurduğunuz o nostaljik köprü, aslında toplumsal ve içsel bir dönüşümün çok net bir fotoğrafı. Eskiden renklerin bir "anlamı" ve hayatımızda bir karşılığı vardı; kırmızı sadece bir dal gül değil, emeğin ve heyecanın adıydı; mavi sadece gökyüzü değil, yarınlara duyulan o sonsuz güvenin resmiydi.
​Bahsettiğiniz o "her yerin biraz fazla gri" olması hali, sadece binaların, betonların griliği değil sanki; ilişkilerin belirsizleşmesi, duyguların tek tipleşmesi ve o eski sıcaklığın yerini alan bir hissizleşme dalgası. 90'ların o sarı/sepya sıcaklığından bugünün soğuk grisine evrilirken, insanların yüzündeki o "asabi" ifade de belki de o saf renkleri özlemekten ama nasıl bulacağını bilememekten kaynaklanıyor.
​Şiiriniz, modern dünyanın elimizden aldığı o canlılığı hatırlatan, hüzünlü ama çok kıymetli bir ayna tutuyor bize. Mazinin o güzel renklerini kelimelerinizle yeniden canlandırdığınız için teşekkür ederim.
Etkili Yorum
Cefa
Cefa, @cefa1
1.6.2026 23:44:22
5 puan verdi
Bu konuyla ilgili bir video izlemişliğim var yakın zamanda.Renkleri eksilttikçe hayattan insan ruhu da matlaşıyor gibi.Sevgisiz, sanatsız,renksiz, müziksiz ve şiirsiz bir dünya olamaz olmamalı.İnsan özüne dönmeli artık diye düşünüyorum.Şiirinizde dikkat çekici bir konuyu ama herkesin dikkat etmediği bir konuyu ele almışsınız.Tebrik ediyorum...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL