İnsanları ikna edemezsen akıllarını karıştır. harry s. truman
NT_6373
NT_6373

Fânî Cihânın Hakikati

Yorum

Fânî Cihânın Hakikati

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

26

Okunma

Fânî Cihânın Hakikati

Fânî cihânda çırpınır insan,
Bir varmış gibi yaşar her an.
Ne makam kalır, ne dünya sesi;
Vakti gelince susar herkesin nefesi.

Bu dünya kimseye bâkî değildir,
Sonsuza dek kalan hiçbir şey değildir.
Eğer kalsaydı bir kula bu diyar,
Resûl-i Ekrem’e olurdu yâr…

Hakk’a varmadan geçen her ömür,
Bir gölge gibi silinir durur.
Dünya dediğin; geçici bir yol,
Ahirete varmıyorsa, her şey boş…


Yazarı:Merakvân-ı İlim

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Fânî cihânın hakikati Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Fânî cihânın hakikati şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Fânî Cihânın Hakikati şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL