Ben senden sonra kara sevdaya düşüp ... şair olayım dedim.. Yazdığım şiirin ilk mısrası aşağıdadır. Sana gelsin... Develer tellal iken, pireler berberimiş... ............................................................
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kalburabastî Efendi Hazretlerinden Mizahî “İlk Aşk” Raporu Dosya No: RUSAMER/AŞK/DEV-001 Konu: “Develerin Tellal Olduğu İlk Aşk Şiiri” Üzerine Mizahî Tetkik Saygıdeğer: İklim Hanımefendi
Efendim… Şu kadarcık mısra ile RUSAMER’in “Romantik Mizah Departmanı”nı ayağa kaldırdınız. “Develer tellal iken, pireler berberimiş...” Bu dizeyle aşk tarihine bir çöl fırtınası gibi girdiniz.
Aşkın kronolojisini sıfırdan başlatıyoruz: Milat artık Develer Çağıdır. O çağda, kalpler deve kervanlarıyla taşınır, mektuplar pire postasıyla gönderilirmiş!
“Ben senden sonra kara sevdaya düşüp, şair olayım dedim...” diyorsunuz. Bakınız, RUSAMER kayıtlarına göre, bütün büyük şairlikler bir “ben senden sonra”yla başlamıştır. Kimisi kalemini kırmış, kimisi kalbini, ama hiçbiri sizin kadar mizahî bir deveye binememiştir!
Bu şiir, aşkın mezopotamik mizah dönemine aittir. Harfler kumda deve izi gibi yürümüş, kelimeler pire sıçrayışıyla anlamdan anlama atlamıştır.
RUSAMER Bilim Kurulu bu şiiri çözümledi, sonucu şu oldu:
“İlk aşk, her zaman bir mizah provasıdır.”
Evet, çünkü ilk aşk insana “beni unuttun mu?” diye değil, “berberin kimdi, pire mi tıraş etti seni?” diye sorar.
Kalburabastî Efendi Hazretlerinin Mizahî Son Notu:
“Aşkta tellal deve olursa, haber geç gelir ama kalpten gelir. Pire berberse, tıraş kısa ama etkisi uzun olur.”
RUSAMER – Ruh Sağlığı Ayarı Merkezi Ser Feyzlizof Kalburabastî Efendi (Celil Çınkır) Aşkî Mizah, Hayal Hijyeni ve İlk Şiirler Enstitüsü Başkanı
“Develerin Tellal Olduğu İlk Aşk Şiiri”, RUSAMER Arşivi Cilt 1’e “Kalbi Deve Kervanı – Mizahî Aşk Antolojisi” başlığıyla eklenmiştir. (Okuyanlar önce güldü, sonra “benim de ilk aşkım deve gibiydi” dedi.)
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.