Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Cafer AKSAY
Cafer AKSAY

YÜK

Yorum

YÜK

( 4 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

158

Okunma

YÜK

Hayatın yükünü kaleme almaya çalıştım.


Felek tüm yükünü vurdu sırtıma,
Dertli yazdı elimdeki kartıma,
Eksi attı eksi bütün artıma,
Dünyanın yükünü çeker ağlarım!

Çekip aldı gönlümde ki ümidi,
Dünyanın dertleri ömrümü yedi,
Felek yalnız bana ağlasın dedi,
Yanan yüreğimi nasıl dağlarım?

İşte bu sebepten gülmedi yüzüm,
Yavaş yavaş bitti eridi özüm,
Onun için böyle kederli sözüm,
Viran oldu gitti gönül bağlarım!

Feleğin sillesi çok ağır geldi,
Hışımla vurunca bağrımı deldi,
Karşıma oturup halime güldü,
Eridi yürekte bütün yağlarım!

Ha bugün ha yarın bekledim durdum,
Bir derdi binine ekledim durdum,
Dertli mahlasımı sakladım durdum,
Dertle geçti dertle gençlik çağlarım!

Cafer Aksay
Erdemli (25.09.2025 Perşembe)








Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Yük Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yük şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YÜK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
11.10.2025 13:16:28
5 puan verdi

Gönlünüze sağlık, çok güzel bir şiirdi. Duygulara dokunan, düşündüren bir anlatımı var. Her satırıyla beni etkiledi. Okumaktan büyük keyif aldım. Yüreğinize sağlık, tebrikler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL