Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Abdurrahman Günay
Abdurrahman Günay

HAYAT DERSİ

Yorum

HAYAT DERSİ

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

999

Okunma

HAYAT DERSİ

HAYAT DERSİ

“Huzurlarında ve/veya adlarını andığımda kendilerine saygımın gönüllü ve içten bir törene dönüştüğü,birbirlerine eş çok sevgili iki öğretmenim;Nurten ve Ahmet ÖZDEMİR nezdinde tüm saygıdeğer öğretmenlere bir sunu olsun istedim.Ben,gerçek öğretmenliğin "hayat içindeki soylu duruşta" aranması gerektiğini düşünüyorum.Doğru seçilen ve yaşanan bir hayat tarzının içinde öğretmenlik,bu doğru kimliğin ve kişiliğin mesleksel uzantısıdır olsa olsa. Yani gerçek öğretmenin okulu,emekliliği,zil sesine ve yaz tatiline bağlı bitip başlaması olmaz!

Yıllardır bilirim;
Değişmedi,değişmeyecek!
Gönül terazimde yerleri,
Birbirine denk!

Birinin adı çağırır,
Diğerinin adını.
Pek de doğru olmaz aslında,
Ayrı söylemek!

İkisi de öğretmen;
Okullar açılmasa da!
Hayatın içinde,
Onlardan öğrenmek!

Sanmayın baka baka,
Çoğalttılar bunca ışığı...
Yüzlerindeki her kırışığı,
Oya oya işlemek!

İyi bir öğrenci olamadım,
Tükendim yokuşlarında.
Kendini katmayınca hayat,
Sadece ezberlemek!

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Hayat dersi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hayat dersi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAYAT DERSİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
RIFATCHA
RIFATCHA, @rifatcha
12.11.2008 14:51:08
emeğinize sağlik güzel ve amlamlı bir şiirdi saygılar
 çetin kabak
çetin kabak, @cetinkabak
12.11.2008 14:30:51
Yüreginize saglık efendim güzel bir şiirdi kutlarım yazan yüregi
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL