Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
bilal ç
bilal ç

Dava Değil, Oyun

Yorum

Dava Değil, Oyun

( 2 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

92

Okunma

Dava Değil, Oyun

Dava Değil, Oyun

Dava Değil, Oyun
“Din elden gidiyor!” diye bağırır biri,
Elinde bayrak, dilinde yalan kiri.
Ama din ne elde, ne de koltukta durur,
Din gönüldedir, kalpten kalbe yol bulur.
Siyaset meydanı bir sahne olmuş,
Her oyuncu kendi rolünü bulmuş.
Halk ne isterse, o dilden konuşur,
Ama perde kapanınca halkı unutur.
Kimi inançla, kimi umutla oynar,
Kimi “dava” der, rantın yolunu arar.
Oy uğruna takiye, yalan meşru,
Ama hakikat her zaman güçlü ve dürüst durur.
Halk sandıkta umutla bekler,
Oysa seçtikleri sadece kendi ceplerini ekler.
Ne dava kalır, ne de hizmet aşkı,
Koltuk sevdasıyla unutur halkı.
Ey millet, uyan! Gözünü aç artık,
Gerçek dava, gönülde yanan ışıktır.
Ne partide, ne kürsüde o nur,
Gerçek dava halkla yürüyen yoldur.
Söz Bilal Çelebi

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Dava değil, oyun Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dava değil, oyun şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dava Değil, Oyun şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL