Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Tigem0663
Tigem0663
VİP ÜYE

Hamd et şükür et

Yorum

Hamd et şükür et

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

80

Okunma

Hamd et şükür et

insan için ölüm asla kaçılamayan
en hakiki gerçektir
ölüm için söylenen
İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.
Allah’tan geldik ona döneceğiz sözü
hem Allaha kulun hamd ve şükür ifadesi hemde kişinin ölümlü olduğunu
bilerek aczini itiraf etmesidir
ölüm acı bir sınavdır
Allaha dönmek kişinin teslimiyetini arttırır ve hamd saraylarının
açılmasına vesile olur
hamd ile başlanmayan
her iş, bereketsizdir
şükredenin ise önünde
binlerce kapı açılacaktır
şükredin ve sakın nankörlük etmeyin.(Bakara, 2/152)
And olsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım...(İbrâhîm, 14/7)
“Hamd Allah’a mahsustur” de!...
(İsrâ, 17/111)
...Dualarının sonu ise, “Hamd âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur” sözleridir.
(Yûnus, 10/10)

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Hamd et şükür et Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hamd et şükür et şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hamd et şükür et şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL