Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
yahya koza
yahya koza

Koza

Yorum

Koza

0

Yorum

17

Beğeni

0,0

Puan

431

Okunma

Koza

Kozanın vasfını sorarsan eğer
Tarlada bembeyaz açandır koza
Dut ağaçlarında yaprağa ağar
Güzelle samimi olandır koza

Güzele sarılmış masum bakıyor
Al yanak gözlere selam çakıyor
Yiğitler çaresiz boyun büküyor
Yiğide nispetler edendir koza

Güzelin tercihi, ezelden hayran
Dillere destandır salmıştır ün şan
Sevdiğin bekleyen yiğit perişan
Sarılma hakkını alandır koza

Kendinden mahirdir ipektir özü
Yiğitten yiğittir kanundur sözü
Aşığın gönlüne koymuştur közü
Güzelin üstünde seyrandır koza


Yahya Koza

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Koza Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Koza şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Koza şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL