Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Gülserçesi
Gülserçesi

Aşk Teninle Değil

Yorum

Aşk Teninle Değil

( 3 kişi )

3

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

226

Okunma

Aşk Teninle Değil

Aşk Teninle Değil


Gözlerinde
Bir gölgeyi bekleyen
Güneşi gördüm
O güneş ne sabahın
Ne de akşamın içindeydi
Bedeninden çıkıp
Göz kapaklarının arkasında
Saklanmıştı sessizce

Sana bakmadım
Sadece
Işıkla karanlık arasında
Durduğun o anı izledim
Ne sevinçtin
Ne de keder
Ama ikisini de
Taşıyordun dudaklarında
Bir kadeh gibi

Aşk,
Teninle değil
Teninin bırakmadığı boşlukla doldu içime
Söylemediğin her şey
Benim içimde filizlendi
Ve kelimelere dönüştü
Yasak meyveler gibi
Senin haberin olmadan büyüyen

Ellerin uzanmadı bana
Ama ruhun geçti
Tüm uzaklıkların içinden
Ve ben
Yalnızca bir adım yakınımda
Sonsuzluğu hissettim.


Nurcan Talay
05.06.2025
Saat:04:58

( Gülserçesi )

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Aşk teninle değil Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aşk teninle değil şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aşk Teninle Değil şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
çiftçi
çiftçi, @ciftci1
21.11.2025 13:54:04
SIRLI CAM

Türkçemizde “Seni gözüm bir yerden ısırıyor.” Şeklinde bir deyim vardır.
Kısaca ‘gözü ısırmak’…
.
Bazı insanların bakışları o kadar derin, anlamlı, etkili ve çarpıcı olur ki, kim o bakışın hedefi olursa adeta çarpılır.
Belki de ilk aşk, ilk çarpılma, görür görmez âşık olma bunun içindir.
İlk bendi okuyunca şöyle bir durakladım.
Ne anlatıyordu bu dizeler?
“Gözlerinde, gölgeyi bekleyen güneş?”
Akşam ve sabah güneşi değil. Bedeninden çıkıp göz kapaklarının ardında doğan güneş.
Işıl ışıl, berrak mı berrak, parıltılı, göz kamaştırıcı.
‘Bu nasıl bakıştır böyle’ dedirten cinsten.
Yıldırıma yakalanmış gibi bir ışık şelalesi bütün ruhu, bütün bedeni, hatta bedenin içindeki kalbi bile aydınlatan, kendi içine çeken, kendine dönüştüren bir bakış.
.
Kendinden geçen bir gönül gözü ile göz kapaklarının açılıp kapanırken, kendi varlığında şimşekler çakıp sönen ışıltısını, insanı derinden etkileyen yakan ve söndüren, arzulayan ve susturan adeta “ışık ve karanlık” oyununu seyre daldım.
O anda ne sevinç gülleriydi dudaklarında açan, ne de keder. Bir kadeh gibi canlı, bir kadeh gibi albenili, bir kadeh gibi “iç beni” cazibesinde.
.
Gördüm ki aşk, sadece tenlerle yaşanılan sıcaklık değilmiş. İki insanın ruhuyla, kalbiyle, sevecenliğiyle, ışığıyla, derinliğiyle kısaca bütünüyle birbirini tamamlaması, bütünleşmesi imiş.
Söylenmeyeni çığlık çığlığa hissetmek, istenmeyeni murat edip arzulamak, tohumlananı gönül ülkesinin bahçesinde filizlendirmek ve sonra yasak meyveye dönüştürmek ve habersizce yeme gafletinde bulunmak, cennetten kovulup, kendi cennetine kavuşmak gibi bir muhayyile.
.
Birbirine dokunmadan, iki uçtan başlanıp orta noktada aynı anda ışığa açılan tünel gibi ruhlarımız birleşti, bütün uzaklıkları ortadan kaldırarak…
Bir adım yakınımdaydın.
Sonsuzluğu hissettim
Sırlı cama bakarcasına…
*
Çok farklı imgelerle, tasvirlerle, ifadelerle aşkın sırrını bakışlarda bulan, hatta aşkı sırlı camın derinliklerinde görüp kendinin sonsuzluğun içinde kaybeden muhayyel bir aşk.
.
Güzel ve anlamlı bir şiir.
Takdir ve tebriklerim Gülserçesi Nurcan Hanıma..
Saygı ve selamlar.

Çiftçi – 21 Kasım 2025
yön
yön, @yon
9.7.2025 01:05:59
5 puan verdi
Yüreğiniz dert görmesin
kaleminiz daim olsun hocam
mana yüklü harikaydi
Saygılar selamlar
HASAN ÇAPRAZ
HASAN ÇAPRAZ, @hasancapraz
5.7.2025 06:44:19
5 puan verdi
Günüm eseri seçtim

Harika bir eserdi... günaydın
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL