Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
iKiNDi_VaKTi
iKiNDi_VaKTi

İnsan Olmak Ne Güzel

Yorum

İnsan Olmak Ne Güzel

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1899

Okunma

İnsan Olmak Ne Güzel

İnsan Olmak Ne Güzel

Ağzı şeker dili bal,
Yüklenmemiş hiç vebal
Yediği lokma helâl,
İnsan olmak ne güzel,


Hatır gönül yıkmadan,
Can yakıp can sıkmadan,
Yapıp başa kakmadan
İnsan olmak ne güzel


Noksansız ölçüp yırtan,
Terazide tam tartan,
Verdiği sözü tutan,
İnsan olmak ne güzel


Dedikodu yapmamış,
Hâk yolundan sapmamış,
Haram lokma yutmamış
İnsan olmak ne güzel


Hem sever hem sevilir,
Her halden anlar bilir,
Sözüne güvenilir,
İnsan olmak ne güzel


Hep düşenin yanında,
Şüphe yok imanında,
Elleri vicdanında,
İnsan olmak ne güzel



Şükrü duası makbul,
Halis tövbesi kabul,
Allah’ın sevdiği kul,
İnsan olmak ne güzel

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
İnsan olmak ne güzel Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan olmak ne güzel şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnsan Olmak Ne Güzel şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Necmi Uçar
Necmi Uçar, @necmiucar
26.10.2008 13:41:37
Mısralarında tarif ettiğin vasıflarda insan olmak evet ne güzel, çok güzel ne hoş dile getirmişsin dostum sevgi ve saygılar.
Paylaş
ŞİİR KÜNYE
Tarih:
26.10.2008 01:16:59
Beğeni:
0
Okunma:
1899
Yorum:
2
Web Zaman Damgası
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL