Şimdiye kadar hiç kimse taklit yoluyla büyüklüğe ulaşamamıştır. -- samuel johnson
Mehmet Faruk Pehlevi
Mehmet Faruk Pehlevi
@mehmet-faruk-pehlevi

ÖZGÜRLÜK ŞARKISI

27 Ocak 2025 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

ÖZGÜRLÜK ŞARKISI

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

64

Okunma

ÖZGÜRLÜK ŞARKISI

......
sonra ürktü çocuk
koparmayın dedi çiçekleri
çalmayın gökkuşağımın en güzel rengini
bakmayın gözlerime kininizle..

ve masmavi denize aşık oldu bir gün
sessizce akıp giden dalgalara
kimsenin bilmediği uzaklara..

benim bir hayalim var dedi
dağlara ekilecek özgürlük tohumları
yemiş verecek ağaçlar hürriyet meyvesini
ve gittikçe çoğalacak aydınlık yaprakları..

.....
bilmezsin yüreğindeydi o çocuk
kavuştu sevdasına
berrak bir su misali tutkusu
baştan başa parıldıyor gökyüzü..

cümbüş içinde bir karnaval
dillerde aynı nakarat
ışıldasın kâinatın gülen yüzü
renk versin masivasının meşaleleri
bu haysiyet ile gururun düğünü..

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Özgürlük şarkısı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Özgürlük şarkısı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖZGÜRLÜK ŞARKISI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ