Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Alptekin Yazar
Alptekin Yazar

Aşıkların Mektebi

Yorum

Aşıkların Mektebi

2

Yorum

9

Beğeni

0,0

Puan

410

Okunma

Aşıkların Mektebi


Kuraklık var yağmur yağsın isterim,
Sırılsıklam olmaya da razıyım.
Şarkılarım göğe ağsın isterim,
Ben sevdanın kemanıyım, sazıyım.

Var oldu ya canevimde bir sızı,
Sensin gülüm kor gönlümün hırsızı;
Kimse sevmez şımarığı, arsızı,
Ben sevdanın gümanıyım, haz’ıyım.

Aşıkların mektebine gitmişim,
Hasretinle erimişim bitmişim,
Gözlerinde kaybolmuşum yitmişim,
Ben sevdanın yamanıyım, baz’ıyım.

Zalimlerde zerafet yok uyum yok,
Yaşamaktan vazgeçecek huyum yok,
Yangınımı söndürecek suyum yok,
Ben sevdanın romanıyım, faz’ıyım

Şarkı şiir denizinde yüküm var,
Hak nezdinde yaşam için hüküm var,
Rüzgâr esse yıkılmam ya köküm var,
Ben sevdanın limanıyım, naz’ıyım.

Alptekin Yazar

Not: Şiir mısra ve ayakları ile 4+4+3 Hece kalıbına göre yazılmıştır.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Aşıkların mektebi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aşıkların mektebi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aşıkların Mektebi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
SADIK YILMAZ
SADIK YILMAZ, @sadikyilmaz
13.7.2024 12:40:14
Gerek ayaklar gerek kafiyeler bir anlam bütünlüğü içinde emek verilmiş çok güzel bir hece şiiri okudum usta kaleminizden yürekten tebrik ederim.
Recai-2261
Recai-2261, @recai-2261
12.7.2024 10:47:57
Emeğinize ve güçlü kaleminize sağlık. Teşekkürler Üstadım, saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL