Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Fevzi Durmuş
Fevzi Durmuş

Babam İskender

Yorum

Babam İskender

( 4 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

306

Okunma

Babam İskender

Birinci Dünya Harbinde Artvin’den Konya-Çumra’ya giden Ali ve Mahbup’un İskender adlı oğulları doğar.Çeşitli zorluklardan geçtikten sonra İskender oğlu Fevzi’nin İstanbul’a amcaları yanına okumak için kaçmayı göze alınca oğlu ile beraber İstanbul’a gelir.

BABAM İSKENDER
Bin üç yüz otuz üç Konya-Çumra’da
Güne selam çaktı Babam İskender
Olur Mahbup Gelin de ilk yavruda
Eve mutlu baktı Babam İskender
..
Kucakta dönüyor sıla köyüne
Ülke harap, işgal her yerde yine
Baba cephelerde dayan dayına
Ne cefalar çekti Babam İskender
..
Yokken baş-göz olma hayal düşünde
Hala kızı gelir küçük yaşında
İki kız üç oğlan ölen dışında
Bir sigara yaktı Babam İskender
..
Orta direğiydi babam yuvanın
Gölgesi yeterdi buna inanın
“Ölse ne Yaparız?” Diye soranın
Çocukları çoktu Babam İskender
..
Elleri nasırlı, ayak çarıklı
Çalışıp dururdu başı sarıklı
Yuvada olurdu tasası aklı
Bakmasında tekti Babam İskender
..
İşleri düzeltti yoluna koydu
Oğlu Fevzi iyi okullar duydu
İstanbul’a kaçmaya daha toydu
Oğlu ile aktı Babam İskender

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Babam iskender Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Babam iskender şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Babam İskender şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL