Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
yahya koza
yahya koza

Pazarlık

Yorum

Pazarlık

1

Yorum

9

Beğeni

0,0

Puan

612

Okunma

Pazarlık

Angaraya gidip haber eylensin
On grama fit olduğum söylensin
Emeklimin miktarı net oylansın
Sözüm söz ki fazlasını istemem

Altın yoksa gıda olsun sunduğu
Zeytin peynir dolduralım sandığı
Sorun olmaz yollasınlar fındığı
Kavrulmuşu tuzlusunu istemem

Tercih şeklim et ve sucuk birinci
Meyvelerde mandalina turuncu
Hububata vezir saydım pirinci
Kırık mırık tozlusunu istemem

Çıldırtmayın çözümleyin bu işi
Renklisinden seçin gelin kumaşı
Biçer diker kaynatırız biz aşı
Tek tarafı yüzlüsünü istemem

Yarı altın yarı bakır kararsa
Gakko buna fit mi diye sorarsa
Yok dersiniz, caz cuz ile yorarsa
Hökümetin cazlısını istemem

Mümkünü yok alacağım bu maçı
Canım sıkıp yoldurtmayın bak saçı
Tez yollansın iki koyun bir keçi
Süt verirken nazlısını istemem

Yahya Koza

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Pazarlık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Pazarlık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Pazarlık şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hıfzı Karaca
Hıfzı Karaca, @hifzikaraca
27.4.2024 19:46:22
Ömrü güzel olası Anadolu'm canı üstat, yarınlara nice güzel eserler bırakmanız dileğiyle; kaleminize yüreğinize sağlık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL