Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
MEHMET  DAĞAL
MEHMET DAĞAL

Kırma dost kalbini

Yorum

Kırma dost kalbini

( 7 kişi )

1

Yorum

9

Beğeni

4,4

Puan

650

Okunma

Kırma dost kalbini

Kırma dost kalbini

Kırma dost kalbini tamiri yoktur
Merhametsiz yürek bedene yüktür
Dünya yalan amma ölüm gerçektir
Tatlı söz demeyen DİLİ neyleyim

Yetimin düşkünün göz yaşını sil
Düşmem deme sakın bunu iyi bil
Ağlayanla ağla gülenlerle gül
Sevgiyle tutmayan ELİ neyleyim

Sesi bir başkadır duruşu başka
Çok dertli ötüyor gelince aşka
Her gönül tefekkür etse ah keşke
Bülbüle gülmeyen GÜLÜ neyleyim

Ömür tiyatrosu bir gün bitecek
Saraylarda köşkte baykuş ötecek
İnsan ne ekerse onu biçecek
Hak hukuk bilmeyen KULU neyleyim

Yürüyüş sırata çırpınmak boşa
Kaderde yazılan gelirmiş başa
Gerçekler aşikar aldanma düşe
Huzura gitmeyen YOLU neyleyim


Mehmet Dağal dertli sazım hüzünde
Çok sırlar gizlidir onun özünde
Hem baharlarımda hemde yazımda
Aşk ile çalmayan TELİ neyleyim
Mehmet Dağal Pamukkale / Denizli...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

86% (6)

1.0

14% (1)

Kırma dost kalbini Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kırma dost kalbini şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kırma dost kalbini şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
nejat hoca
nejat hoca, @nejathoca
30.1.2024 09:10:10
5 puan verdi
Kırma dost kalbini tamiri yoktur
Merhametsiz yürek bedene yüktür
Dünya yalan amma ölüm gerçektir
Tatlı söz demeyen DİLİ neyleyim

Yetimin düşkünün göz yaşını sil
Düşmem deme sakın bunu iyi bil
Ağlayanla ağla gülenlerle gül
Sevgiyle tutmayan ELİ neyleyim

Sesi bir başkadır duruşu başka
Çok dertli ötüyor gelince aşka
Her gönül tefekkür etse ah keşke
Bülbüle gülmeyen GÜLÜ neyleyim

Bu şiir, dostluk, merhamet, sevgi ve doğa temalarını işleyen bir şiirdir. Şair, dost kalbini kırmamak, yetim ve düşkünün gözyaşını silmek, ağlayanla ağlamak ve gülenlerle gülmek gibi ahlaki değerleri vurgular. Ayrıca, dünyanın yalan olduğunu ve ölümün gerçek olduğunu hatırlatır. Şair, bülbülün güle olan aşkını da örnek vererek, sevgiyle tutmayan eli, tatlı söz demeyen dili ve bülbüle gülmeyen gülü istemediğini söyler. Şiirin sonunda, bülbülün sesinin ve duruşunun bir başka olduğunu belirtir ve her gönül tefekkür etse ah keşke diye hayıflanır. Şiirin tonu bilgilendirici ve öğüt vericidir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL