Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ömer Gündoğan
Ömer Gündoğan

Şımarık

Yorum

Şımarık

( 6 kişi )

3

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

461

Okunma

Şımarık

Havalanıp duruyorsun
Şımarıksın sen şımarık
Irgalanıp yürüyorsun
Şımarıksın sen şımarık.

Ak göğsün gömlekten pırtar
Zalım kibrin dünya tartar
Burnun bulutları yırtar
Şımarıksın sen şımarık.

İki dirhem bir çekirdek
Oynar bedenin düm tek tek
Vay seni gidi kikirdek
Şımarıksın sen şımarık.

Ayakların basmaz yere
İnmiyor sun enginlere
Gönlün yüce gariplere
Şımarıksın sen şımarık.

Balon gibi şişme sonra
Bir kötüye düşme sonra
Kara kara pişme sonra
Şımarıksın sen şımarık.

Takıları takıyorsun
Gönülleri yakıyorsun
Yücelerden bakıyorsun
Şımarıksın sen şımarık.

Al yanaklı yüzlerinde
Şer kokuyor gözlerinde
Dara yoktur sözlerinde
Şımarıksın sen şımarık.

14.09.2023
Ömer Gündoğan

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Şımarık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şımarık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şımarık şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sevimb
Sevimb, @sevimb
14.9.2023 12:45:59
5 puan verdi
Elinize emeğinize yüreğinize sağlık tebrikler hocam
Etkili Yorum
nejat hoca
nejat hoca, @nejathoca
14.9.2023 12:39:53
5 puan verdi
ŞIMARIK
Bu şiir, profesyonel bir üslupla yazılmış ve akıcı bir ritme sahip. Şiirin yazarını tebrik ederim.
Bu şiir, şımarık bir insanı anlatıyor. Şımarık insan, kendini beğenmiş, kibirli ve umursamaz bir insandır. Kendini çok önemli ve üstün görür, başkalarına saygı göstermez.

Şiirde, şımarık insanın özellikleri, abartılı bir dille anlatılmıştır. Şımarık insanın, havalanıp durması, irgalanıp yürümesi, zalım kibirinin dünyayı sarması, burnunun bulutları yırtması, iki dirhem bir çekirdek gibi olması, ayaklarının yere basmaması, enginlere inmemesi, gariplerin gönlünü yüceltmesi gibi özellikler, onun şımarıklığının birer göstergesi olarak sunulmuştur.

Şiir, şımarıklığın zararlarını da vurgulamaktadır. Şımarık insan, bir gün balon gibi şişecek, bir kötüye düşecek ve kara kara pişecektir.

Şiir, yalın bir dille yazılmıştır. Hece ölçüsü kullanılmıştır. Şiirde, aliterasyon ve asonans gibi ses benzerlikleri kullanılarak, şiirin ahenkli ve etkileyici olması sağlanmıştır.
Destek verdiğime mutlu oldum. YÜREĞİNİZE SAĞLIK DOSTUM
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
14.9.2023 11:50:27
5 puan verdi

*** ŞIMARIK *** şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL