Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
EKREM GÜRER
EKREM GÜRER

ÖTEYİ GÖRMEK

Yorum

ÖTEYİ GÖRMEK

( 2 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

372

Okunma

ÖTEYİ GÖRMEK


Gördüm ki bütün yollar bir kavşakta son bulur,
Her bir yolda ayaklar izleriyle kaybolur,
Daha dün şuracıkta el eleyken iki dost,
Sanki hiç görüşmemiş, ayrı birer el olur.

Gördüm ki sular bile başlıyor azalmaya,
Güneş teslim oluyor karanlıktaki aya.
Geçmiş olan koskoca ömür küçücük bir an,
El sallamaya vakit kalmaz bile dünyaya.

Gördüm ki kimi insan kendinden de habersiz,
Uzatır tutamaz hiç, çünkü kolları elsiz,
Yapılacak bir işin faydası olmuyorsa,
Düşünmek neye yarar, olmuştur o değersiz.

Ey Eşrefî, baştaki göz kalbinden uzak meğer,
Nedir bilinecek şey, hiç sormadıysan eğer,
Yüzme bilsen de dahi, deniz her an dalgalı,
Her şeyin ötesini bilmendir, asıl değer.

EKREM GÜRER (1985 İSTANBUL)

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Öteyi görmek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Öteyi görmek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖTEYİ GÖRMEK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL