Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
fransız
fransız

küçük ünlü uyumu

Yorum

küçük ünlü uyumu

1

Yorum

9

Beğeni

0,0

Puan

695

Okunma

küçük ünlü uyumu











uzat uzat çekme ellerini
bakalım tırnak içinde "sevdin mi beni"


hani omzumdan arta kalan meşk kalıntısı
makasladın’ değil mi o kısmı..


oysa gözümden bile sakınıp hep karanlıkta sevdim
aşka kurulu cümlelerin gizli öznesiydin


parantez içine aldığım günahı
tanrıdan sakınayım diye
şeytanla yaptığım iş birliğim


ne kadar saklayabilirdim ki seni elden
alemden


adını nam salmış bi kere kalbim
cümleye
ve dahi aleme


susma susma
susarım da sıra gelir diye kendine bir daha sanma


neyle yıkadıysan elimi
ter tutamaz eline asla


şimdi şişeler yerine cümleler devirip
yap boz yapıyorum kelimelerle


ne sarhoş edebilmekte beni
ne de keder keyfe..





Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Küçük ünlü uyumu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Küçük ünlü uyumu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
küçük ünlü uyumu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Evvel
Evvel, @kuskun-cicegim
15.7.2023 10:32:10
Şimdiiiiiiiiiiii

Benim alanıma neden giriyorsun bakayım sen?
Ayrıca küçük ünlü uyumunda iki kural vardır.
1.Düzden sonra düz gelir.( Düz ünlüler a,e,ı,i)

2.Yuvarlaktan ( o,ö,u,ü) sonra ya düz geniş(a,e) ya da dar yuvarlak (u,ü) gelir.Aksi durumda küçük ünlü uyumu olmaz.


Bugünlük ders yeter:)
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL