Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Mahmut Cantekin
Mahmut Cantekin

TADI TOZU YOK

Yorum

TADI TOZU YOK

( 7 kişi )

3

Yorum

13

Beğeni

5,0

Puan

787

Okunma

TADI TOZU YOK

TADI TOZU YOK



Deli deli esen rüzgâr,
Dağıt gitsin çöken efkâr,
Dünya zindan gece hüzün,
Bedenime çığ olsun kar...

Taş yağıyor başıma taş,
Nasıl kader bu arkadaş,
Yıkıl kahpe dünya yıkıl,
Ne ekmek ver ne bir tas aş...

Dost dediğin bekler yarar,
Her adımı verir zarar,
Adı kalmış yarenliğin,
Yalnızlıkta kıldım karar…

Akrabalar bir el gibi,
Dayı amca teyze bibi,
Herkes kendi âleminde,
Yüzler olmuş kazan dibi…

Cantekin der; bozuk zaman,
Belli değil sapla saman,
Tadı tozu yok günlerin,
Mazlum suskun çakal yaman…

1982

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Tadı tozu yok Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Tadı tozu yok şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TADI TOZU YOK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Midayet Kara
Midayet Kara, @midayetkara
8.7.2023 10:59:56
5 puan verdi
Değerli şairim kadere sitem dolu dizelerini beğeniyle okudum kalemin daim ilhamın bol olsun selamlarımla kal sağlıcakla
Oğuzhan KÜLTE
Oğuzhan KÜLTE, @oguzhankulte
5.7.2023 01:42:48
5 puan verdi
Hayatın yaşanılası tadının, hazzının giderek elden avuçtan nasıl da kaçmaklı olduğunu çok da başarılı, esin verici şekilde dillendiren bir şiirdi. Tebrik ederim değerli kalemei. Saygı ve selamlarımal.
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
4.7.2023 17:00:24
5 puan verdi

Güzel bir şiirdi, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşım, içtenlikle KUTLUYORUM...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL