Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
AYRIKOTU
AYRIKOTU

GÜÇLÜLERİN ZÖHMÜ

Yorum

GÜÇLÜLERİN ZÖHMÜ

( 5 kişi )

0

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

393

Okunma

GÜÇLÜLERİN ZÖHMÜ

GÜÇLÜLERİN ZÖHMÜ

Hallac-ı esrardan deyip
Kuyuma ağu katmışlar
Cellat urbasını geyip
Yardan aşağı atmışlar.

Kız kısmının sesi çıkmaz
Başını kaldırıp bakmaz
Kötek yer de kaşın yıkmaz
Diye bir kula satmışlar.

Kadın erkek eşit m’olur
Gönlündeki yaşıt m’olur
Dil bilmezler reşit m’olur
Böylece dibe batmışlar.

Güçlülerin zöhmü yürür
Tutar kanadından sürür
Elbet haklı hakkın görür
Gözyaşı ile yatmışlar.

Sultan Süleyman ‘a varın
Nicedir ahvalin sorun
Belki olmaz size yarın
Niceleri bak yitmişler.

08.05.2023
Tülay Sarıcabağlı ŞİMŞEK

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Güçlülerin zöhmü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güçlülerin zöhmü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜÇLÜLERİN ZÖHMÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL