Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Mahmut Durdu
Mahmut Durdu

Kişi niye düşsün derde

Yorum

Kişi niye düşsün derde

( 1 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

337

Okunma

Kişi niye düşsün derde

Ne okuma var nede yazma
Kişilerin çoğu kazma
Diyorsun ki arttı azma
Azılmazmı böyle yerde

Kişi kaldığında cahil
Cahil kişi mala dahil
Oku öğren herşeyi bil
Düşermisin daha derde

Önünüzde kara perde
Kara olan koyar derde
Sonunuz kötü ilerde
Ot bitmez olduğun yerde

Haydi silkin yanarsın bak
Bak önüne olma ahmak
Güzel yaşam herkese hak
Niye düşesin ki derde

Al kalemi yaz deftere
Düşünsene üç beş kere
Dönüp bak olduğun yere
İt de kalmaz öyle yerde

Yaşam hakkı sanada var
Oku öğren olma davar
Yaz gününde yağarmı kar
Yağar sen düşersen derde

Bu dünya dünya olalı
Yoksul tatmaz güzel balı
İnsan aptal olmamalı
Niye düşsün kişi derde
Mahmut Durdu

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Kişi niye düşsün derde Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kişi niye düşsün derde şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kişi niye düşsün derde şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL