Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Cafer AKSAY
Cafer AKSAY

Nereye

Yorum

Nereye

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

386

Okunma

Nereye

Bayramlar gelip geçiyor birbirimizi ziyaret edip hal hatır sormuyoruz. (Ziyaret edip hal hatır soranları tenzih ediyorum.) Ardından insanlık öldü diye dert yanıyoruz. Bu durumları kaleme almaya çalıştım.


Bayram gelir geçer hatır sorulmaz,
Acaba insanlık nereye böyle?
Dar gününde dost yanında bulunmaz,
Dikilmiş de seyre bakıyor öyle!

Bir tek kendisini zanneder doğru,
Nereden bakarsan orası eğri,
Çekilen acıdan yanmamış bağrı,
Bari bir sözünü net doğru söyle!

Dar gününde tutsan dostun elini,
İyiye yöneltsen her dem dilini,
Ne hoş olur bilsen tören-ilini,
Gücün yetiyorsa iyilik eyle!

Bulanık bir suda dalma derine,
Sıcakta önem ver gölge-serine,
Güvenirsen şayet iyi perine,
O zaman bulanık dereyi boyla!

Dertli gördüğünü döker kaleme,
Anlatmaya çalışıyor âleme,
Önem verir isek fenne ilime,
Her günümüz geçer neşeyle toyla!

Cafer AKSAY
Erdemli (22.07.2012 Cuma)

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Nereye Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Nereye şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Nereye şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL