Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Halil GÜLEL
Halil GÜLEL

CCK - BELA GÜL OLUR

Yorum

CCK - BELA GÜL OLUR

( 3 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

426

Okunma

CCK - BELA GÜL OLUR

CCK - BELA GÜL OLUR

BELA GÜL OLUR

HAKK’tandır bu gelen dert olmaz bize;
Varsa aşkla iman dile gül olur.
Dünya diye gönlü düşürme köze
Sabret, sonuna bak bela gül olur.

Doğum bir ayrılık lakin bilene,
Rast gelen var mıdır burda kalana?
Hayat bir imtihan ibret alana
Şükredersen cefa çile gül olur.

Zaman su gibidir gelmez ki geri,
Belli eder aslan yattığı yeri,
İnsanlık uğrunda varsa eseri
Gün gelir büyüyen bala gül olur.

Evvela her yönden kendini tanı,
Yok yoksul, mazlumlar dost bilsin seni,
Hor görme kimseyi - yaşat insanı
Barışın yağmuru çöle gül olur.

Hani nerede dün şah - sultan olan?
Ressam Halil, bilir bu dünya yalan,
Gök kubbede hoş bir sedadır kalan
Ne güzel vuslatın bile gül olur.

Halil GÜLEL
Düsseldorf / 05.07.2020
(Cana Can Katar)

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Cck - bela gül olur Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Cck - bela gül olur şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
CCK - BELA GÜL OLUR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
5.7.2022 13:42:39
5 puan verdi
Muhterem Halil Bey, ibretlik ve ders niteliğindeki nadide şiirinizi zevkle ve hassasiyetle okudum. Biz dahi payımıza düşeni aldık.İnsanlık alemi var oldukça bu hususlar daha çok çok konuşulacak, üzerlerine yazılar yazılacak, daha çok fikirler üretilecek. Ancak inşanlar şöyle böyle yaşamaya, karakterinde olanları torbalarına doldurmağa devam edecekler.Herşeyin olduğu gibi bunun da sonu gelecek birgün. İnşaallah gök kubbede hoş bir sadâ, dost gönlünde gül kokusu bırakanlardan oluruz.Selam ve saygılarla tebriklerimi, taktirlerimi ifade ediyor, gözlerinizden öpüyorum. Allah'a emanet kalın. (Aksakal)
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL