Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Hilaloğlu
Hilaloğlu

Yâra Yak Beni

Yorum

Yâra Yak Beni

( 3 kişi )

0

Yorum

7

Beğeni

4,0

Puan

632

Okunma

Yâra Yak Beni

Bakma sen yüzümün sarardığına,
Şikayet edersem dâra çek beni.
Gülmesen de bir kez of demem sana,
Müşteki olursam nâra yak beni.

İnkarı kabil mi yalnızlığımın,
Nihayeti yokmuş kederin, gamın,
Anlamsız gelirse bazen nizamın,
Evlad u iyâlden dûra tık beni.

Gözleri alevden ciğeri dağlar,
O saçlar kementtir gönlümü bağlar,
Nedir bu cefalar, arada dağlar,
Diyip de sorarsam yâra yak beni.

Aman ha düşürme aman zalime,
Gülfemî muhtaçtır akl-ı selîme,
Arş âlâdan bakıp gülme halime,
İsyanım duyarsan zora çek beni.

04.VII.2021
Şair Hilaloğlu

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

67% (2)

2.0

33% (1)

Yâra yak beni Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yâra yak beni şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yâra Yak Beni şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL