Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Turgut Yıldızan
Turgut Yıldızan

FİGAN DÜŞTÜ

Yorum

FİGAN DÜŞTÜ

( 1 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

777

Okunma

FİGAN DÜŞTÜ

Kar yağıyor, kar yağıyor
kar üstüne kan yağmasın,
Can yanıyor, can yanıyor...

Ak kar üstüne al kan düştü,
Ah! sinelere figan düştü.

Can titriyor, ten titriyor
Koş Mehmetçik titremesin!
Kış günü vatan inliyor....

Süzülerek kor ataş düştü,
Gözümüzden kanlı yaş düştü.

Dağ ağlıyor, taş ağlıyor
Anadolu’m ağlamasın,
Şehitlerim el sallıyor...

Ölmedik bize cennet düştü,
Size dinmeyen hasret düştü.

TURGUT YILDIZAN
06/03/2021

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Figan düştü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Figan düştü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FİGAN DÜŞTÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman Akçay
Osman Akçay, @osmanakcay
6.3.2021 23:15:32
5 puan verdi
Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları Firdevs olsun. Milletçe yüreğimiz kavruldu.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL