Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Asil Yüce
Asil Yüce

İTİKAD

Yorum

İTİKAD

( 2 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

427

Okunma

İTİKAD

İlim ilim içinde,
İtikade idrak gerek,
Yolun şaşıran abid,
Yiter o ilim içinde,

Şeriat su gibidir,
İçmeyen canın bilmez,
Tarikat yoldur elbet,
Gitmeyene günah vermez,

Kalbin kiri pasını,
Görmeye o nur gerek,
Derde derman arayan,
Acı tefekkür gerek,

Tefekkürün acısı,
Gülün dikeni sabret,
Sebat eden arife,
Tevhid kılıcı gerek,

La ilahe illallah,
Cümle putlar yıkılsın,
Cana üflenen o nur,
Yola kandil olası.

11 Nisan 2019

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

İtikad Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İtikad şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İTİKAD şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
28.8.2020 10:46:29
5 puan verdi
İTİKAT

Güzel bir şiirdi, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL