Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Kemal Yanık
Kemal Yanık

Gökyüzünü İçmek

Yorum

Gökyüzünü İçmek

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

488

Okunma

Gökyüzünü İçmek

Güneşi yakmayın güneşi
Zamansız tüketmeyin

Uzun siyah meşalelerle yürüyen çocuk
Yıldızları toplayıp öyle nereye

En dokunulması güç sözcüklerin
Resmi yok
Hani
Kirli
Sarı bir şafak altında uzar da ince bir kahkaha
Bir kıvılcım soluk
Ve gözlerinden akan ışık ne kadar berrak-sa
Her parçasından akşamlara sarkan
Bir sensin
Bir yeryüzündeki gölgen

Tanrıya inat yüzünü bu akşam
Ay ışığında yıldızlarla yıkanan
Saçlarını tutmak isterdim

Bu akşam
Kırmızı efsunlu şelalelerden
Gökyüzünü içmek isterdim

Güneşi yakmayın güneşi..ky

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Gökyüzünü içmek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gökyüzünü içmek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gökyüzünü İçmek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL