Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Hasan Erkılıç
Hasan Erkılıç

KENTER BABA

Yorum

KENTER BABA

( 4 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

763

Okunma

KENTER BABA

Yüzünde bir ışık, elinde sazı
Hak için çağırır, bilendir özü
Dosttan esirgemez sohbeti, sözü
Yolundan yürürüz duy Kemter baba..

Emleğin Kaledir senin ellerin
Elif() mim() yazılı cümle bedenin
Şu dünyadan göçüp gitse de tenin
Gönüllerde biliriz duy Kemter baba..

Resul evladıyım demekle bitmez
Kendini bilmeyen, yolu hiç bilmez
Sahibi var elbet kimseler görmez
Farkedip görensin, duy Kemter baba..

Can Hasan der, sevgim gülen sultana
Gaflet uykusundan herkes uyana
Kadirden, kıymetten, halden bilmeze
Meylimiz bulunmaz, duy Kemter baba..

(*) Elif,, mim: Kuranı Kerimin ilk kelimeleridir. Bu kelimelerin güzellikler ifade ettiğine inanılır.

Hasan Erkılıç
Ankara, 22 Nisan’ 2020


Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Kenter baba Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kenter baba şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KENTER BABA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
8.5.2020 15:18:45
5 puan verdi

Güzel bir şiirdi, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı KUTLUYORUM...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL