Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
eminnur acar
eminnur acar

BİR ELİMDE DÜNYA

Yorum

BİR ELİMDE DÜNYA

( 7 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

758

Okunma

BİR ELİMDE DÜNYA

BİR ELİMDE DÜNYA




Bir elimde dünya, bir elimde kalem
Yazdım yazdım, bitiremedim
Gelip gördüğüm dünyada, hep korktum
Kim bilecek kim görecek diyenlere karıştım

Kurtulmam kırk yıl sürdü
Bir kalbe iki aşk sığmaz ya
Bir bedende yer yok ikiliğe
Yol verdim iblise, çıktı dualarım arşa

Doğarken zor girdi ciğerlerime hava
Bağırdım ağladım, yandı canım giren nefesle
Doğmak istemem bir daha
İnsana benzeyen vahşiler arasına

Kandırmıyor artık çiçek böcek kuş kedi
Nasıl teslim edeceğim aldığım nefesi!
Düşüncesi sardı, dünyada tüm insanlığı
Doğum gibi ölümde şekil şekil

Kimi doğarken ölür, kimi uykuda ölür
Geleceği ve olacağı kimse bilemez, Hak bilir
Kurunun yanında yaşlarda yanar
Bilmeli ki her ölüm yeni bir doğumdur.....

eminnur güler acar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Bir elimde dünya Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir elimde dünya şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİR ELİMDE DÜNYA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
hülya hicran
hülya hicran, @hulyahicran
25.3.2020 20:28:05
5 puan verdi
Ahhh ki ah oysa şarkıydı dilimde Ben doğarken ölmüşüm. Hepte savunurdum korkunun ecele faydası yok, yada sakınan göze çöp batar. Yarına çıkmaya senedimiz yokken her şey haktan, yarınlarda bizleri neler bekliyor yarınlar nelere gebe cümlemize Rabbim hayırlı yazgılar yazsın derken yinede çok laylomlar içindemiydik, bu günler geçermi eski haline dönermi yaşam bilinmezliklerdeyken kendimizi, insanlığı sorgulamaya geç mi kaldık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL