Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
mütegaddi
mütegaddi

ŞEYTAN

Yorum

ŞEYTAN

( 3 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

642

Okunma

ŞEYTAN

Adım attık dünyaya ayağımıza diken battı
Tüm ruhları lanetlenmiş sefil iblis ağlattı
İnsanoğlunu namertçe günahlara da bağlattı
Melun Şeytan bir de ortalığı tozu dumana kattı

Sonra isyancı ateş geldi damarlarımıza yattı
Haince pusu kurdu önümüze yavrularını attı
Bir de dumanlı nar gibi bütün evreni aniden yaktı
Bütün dünya hararetinden uzaklara kadar kaçtı

Başımıza bela oldun bizleri de dağıttın
Günahlarla sevapları hep birbirine kattın
Sen kendi dostlarını bile yarı yollarda sattın
Bir de gururlandın da ona buna cakas attın

Bayram der ki şeytan sen nasıl bir yaratıksın
Bizim gibi fanilerin ezelden beri düşmanısın
Bir besmeleyle arkanı dönüp ağlayarak kaçarsın
En sonunda naçar Allahın azabını sen de tadarsın


Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Şeytan Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şeytan şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞEYTAN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mütegaddi
mütegaddi, @mutegaddi
25.2.2020 12:05:29
İnsanlıktan bile önce var olan, Artık içimizden biriymiş gibi davranan ve bizi bizden daha iyi tanıyan İblis e yazdığım şiir. Onu biz mi yoldan çıkarttık yoksa biz mi onu menfaatimiz için ayarttık tam bir muamma.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL