Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Leytun Kaplan
Leytun Kaplan

Yüzünle yer değiştirir hüzün

Yorum

Yüzünle yer değiştirir hüzün

( 2 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

855

Okunma

Yüzünle yer değiştirir hüzün

Farzet ki darmadağın bir odanın içindeyim, ama oda da eşya yok.
Kendimi bulmak zorundaydım, buldum.

Kazanmak için ufalmaktansa, korkusuzca kaybetmeyi yeğledim.
Çünkü hiçbir tecrübe bu kadar dürüst değil ve hiçbir gurur böyle aşağılanmayı hak etmezdi.

Ben seni rahatsız edecek kadar doğru, sen elle tutulamayacak kadar yalan.
Ben sana beni hatırlatan o beyaz çiçek, sen içime batıp duran kırık dal.

Beni yokluğunla sınasan ne olur, sınamasan ne olur?
Zaten hayatın kendisi bir masal. Bir var-mış, bir yok-muş ile başlıyor her şey. Sonu hep keder.

Kusursuzdur her aşk, telaffuz halindeyken. Farklı konuşanlar, aynı susar. Ama biz seninle aynı konuşurken, farklı sustuk. Susturdun.

Gün gelir düğümler çürür.
Bağlamaktan yorulduğum her şeyi kendi iyiliğim için bıraktım artık, yok olsun.

Vurduğun yerde düştüm ama, düştüğüm yerde kalmadım. Beni yalnız koyduğun yeri unutmadım, gideceğim yere vardım.
Yerle bir olmak, hem de beklenmedik bir an’da.

Elbet birgün mutlaka, sıra sana da gelir iki gözüm.

Anlamazsın, o güzel yüzünle yer değiştiriverir hüzün.

Leytun Yıldız- (sessiz kadın)

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Yüzünle yer değiştirir hüzün Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yüzünle yer değiştirir hüzün şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yüzünle yer değiştirir hüzün şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ilhanaşıcı
ilhanaşıcı, @ilhanasici
11.2.2020 10:23:28
yaşamakta, aynalara yansıyamamakta sırayla demiş...
sessizliği şiir, yankısızlığı uçurum olan kadın...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL