Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
yukapel
yukapel

cAN SİMİDİ

Yorum

cAN SİMİDİ

( 8 kişi )

1

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

558

Okunma

cAN SİMİDİ

Rahmetli AHMET KAYA olsaydı da bu şiirimi okusaydı ...Çok iyi okurdu; hakkını verirdi. Ruhu şad olsun rahmet istedi.



hani benim can suyum şiirim
hani benim can simidim
bu yaşayan ben miyim
emin değilim

bir ben miyim
mevsim normalleri dışında
yağışlı kapalı
bir ben miyim alaca karanlık
iki iyilikten biri
ne olacaksa olsun artık

üzülünce kahrolunca
bıyık bıraktık sakal bıraktık
tespih çektik
battıkça battık

tertemiz sevdalara bile
şüpheyle baktık

haram ettik zıkkım ettik lokmamızı
hani benim can suyum

ben bu muyum
yaşamak istediğim
böyle bir dünya
yaşıyoruz da gerçek mi
kabuslu bir rüya mı

şimdilerde dibinden kesti hayat
bütün umutlarımı
hani benim can simidim

Yüksel Nimet Apel

31.Ocak.2020.Cuma.Bodrum



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Can simidi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Can simidi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
cAN SİMİDİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
İrfan Yılmaz
İrfan Yılmaz, @irfan-yilmaz2
1.2.2020 20:31:07
5 puan verdi
Her gün biraza daha zorlaşan hayat, Günden güne azalan umut, sevgi ve dostluklar... Yaşadığımız günlere ne kadar da denk düşen sitem yüklü bir şiir kaleme almışsınız.
Kalemin duygulu vurgulu ve sorumluluk taşıyan gücünü gözler önüne seren muhteşem bir şiir olmuş.
Beğenerek, sanatınıza ve emeğinize saygı duyarak okudum. Okumakla kalmadım, uzun uzun düşündüm. Sevgili şairemiz ne kadar da haklı diye.
Gönülden tebrik ediyor sonsuz başarılar diliyorum.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Şiir, sanat ve hayat yolunuzun, su gibi açık ve güneş gibi aydınlık ve engin ufuklara olmasını diliyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
Dr. İrfan Yılmaz. Turgutreis- Bodrum.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL