Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Ertürk Mustafa
Ertürk Mustafa

Bir Ağacın Dilinden Hikayesi dizelerin dilinde Lütfen okuyunuz ve 'Günün Şiirim'e aday gösteriniz. Bu bir şiir değil biryaşam destanıdır. bir ağacın dilinden söylenen!... Nokta!!

Yorum

Bir Ağacın Dilinden Hikayesi dizelerin dilinde Lütfen okuyunuz ve 'Günün Şiirim'e aday gösteriniz. Bu bir şiir değil biryaşam destanıdır. bir ağacın dilinden söylenen!... Nokta!!

3

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

945

Okunma

Bir Ağacın Dilinden Hikayesi dizelerin dilinde Lütfen okuyunuz ve 'Günün Şiirim'e aday gösteriniz. Bu bir şiir değil biryaşam destanıdır. bir ağacın dilinden söylenen!... Nokta!!


Kargalı denen bir zamanlar
İlçenin geçim kaynağı olan
Bahçe bostan bağlar deresinde
Kargası kuşu bereketi kalmamış
kurumaya yüz tutmuş bir ağacım
Bakanım yok susuzum açım







Sevgiden ilgiden yana yetimim acım


Unutulmuş köşelerde yaşlı bir ağacım
Bir yudum bir damla suya muhtacım!


Yaşlıyım matem’liyim yaslı’yım
Tükeniyorum içten içe çörüyorum
Kurumadık, kırılmadık dalım kolum
Takatım dayanır halım kalmadı
Bir esintiyle her an devrile bilirim
Ben beni bilirim,her yanım ağrılar içinde


Unutulmuş köşelerde yaşlı bir ağacım
Bir yudum bir damla suya muhtacım


Hanı nerede dallarımın bahar kuşları
Hanı pekmezlik şirahaneli bağlarım
Şiracılarım gül damıtıcılarım
hanı neredeler nerelerde kaldılar
Duvaklı mor yanaklı gelinlerim
Pamuk elli ninelerim kadim emekçilerim

Unutulmuş köşelerde yaşlı bir ağacım
Bir yudum bir damla suya muhtacım!

Babadan değil dedelerden kalma miras malıyım
Kimseler yanaşmıyor sanki ellerine batacak çalıyım
"Yedi Uyurlar"ın ellerinde geçerliği kalmamış
Zamane pulu muyum mezat pazarların çulu muyum..!
Biliyorum boşunadır dert yanma huyum
Ne şuyum ne buyum olan zamana uyum


Unutulmuş köşelerde yaşlı bir ağacım
Bir yudum bir damla suya muhtacım!

Mayıs 2018 / Elmadağ

Not: Kargalı Elmadağ ilçsinin
dere boyu bitek bir semtidir












Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bir ağacın dilinden hikayesi dizelerin dilinde lütfen okuyunuz ve 'günün şiirim'e aday gösteriniz. bu bir şiir değil biryaşam destanıdır. bir ağacın dilinden söylenen!... nokta!! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir ağacın dilinden hikayesi dizelerin dilinde lütfen okuyunuz ve 'günün şiirim'e aday gösteriniz. bu bir şiir değil biryaşam destanıdır. bir ağacın dilinden söylenen!... nokta!! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Ağacın Dilinden Hikayesi dizelerin dilinde Lütfen okuyunuz ve 'Günün Şiirim'e aday gösteriniz. Bu bir şiir değil biryaşam destanıdır. bir ağacın dilinden söylenen!... Nokta!! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
DÜŞLER SIĞINAĞI
DÜŞLER SIĞINAĞI, @dusler-siginagi
3.4.2019 23:34:32
unutulmuş köşeler de yaşlı bir ağacım
bir yudum suya
bir damla sevgiye muhtacım

harika efendim
tebrikler
yüreğinize sağlık
saygı sevgi ve selamlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
3.4.2019 22:54:05
5 puan verdi
Hüzün vardı mısralarda usta
Emeğine yüreğine sağlık
_______________________________Selamlar
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
3.4.2019 22:28:12
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık efendim
saygı selamlarım size -kutlarım...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL