Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ekremsama
ekremsama

Çanakkale Şehidi

Yorum

Çanakkale Şehidi

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1102

Okunma

 Çanakkale Şehidi

Çanakkale Şehidi



Yerler alev topu, tepeler tepetaklak,
Havalara uçtuk, görülmemiş infilak.
Sessizdi çığlıklar, duyan mübarek kulak,
Kuş gibi bakınca, Çanakkale çok ufak.

Namlu yaprak açtı, süngümüz tomurcuk,
Siper çiçek doldu, dualar boncuk boncuk.
Kanat taktı beden, yeni doğmuş bir çocuk,
Karanlık yırtıldı, söktü nurdan bir şafak.

Emir var paşadan, düşmanı boğmak için,
Gözler mermi saçar, gönüller göğe perçin,
Hafifledi beden, anlayamadık niçin?
Denizler küçüldü, bir adım bütün afak.

Toprak sulanacak, sıra bizde bu günlük,
Toplu gidiyoruz, sırayla bölük bölük.
Cennette şenlik var, şehitlerde üstünlük,
Ruhumuz yükseldi, kanlar oldu infak...

20.06.2005

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Çanakkale şehidi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çanakkale şehidi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çanakkale Şehidi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
laledevri
laledevri, @laledevri
12.6.2008 19:18:57
çocuk askerler,ama yürekleri ne kocaman ve yiğitmiş.şimdi yaşıtları hala sokakta top oynuyor.bir nesil tükenmiş vatan için bu nesilde vatanı tüketiyor vahh.vahh ki böyle şiirleri neden kimse okumuyor.
çok güzel çok mehmet akif tadı aldım şiirde.tebrikler ekrem hocam...
cebirin  defteri
cebirin defteri, @cebirindefteri
8.6.2008 11:11:20
Toprak sulanacak, sıra bizde bu günlük,
Toplu gidiyoruz, sırayla bölük bölük.
Cennette şenlik var, şehitlerde üstünlük,
Ruhumuz yükseldi, kanlar oldu infak...

İçim çız etti denir yaa aynen öyle oldu. Tebrikler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL