Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Mesut Tütüncüler
Mesut Tütüncüler

Gurbet Cennet

Yorum

Gurbet Cennet

( 7 kişi )

2

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

1952

Okunma

Gurbet Cennet

Gurbet Cennet

Hayatta önümüze çıkan güzellikleri göremeyiz çoğu zaman. Dışarıda veya yükseklerde ararız nasibimizi. İnsanoğlu işte, aç gözlüdür çoğu zaman.
Çıkarken yükseklere arkasından çiğnediklerini gözü görmez vardığında aradığını da bulamaz. Pişmanlık tüm bedenini kaplarda farkında olmaz aslında son pişmanlığın yarar getirmeyeceğine.
Sonrasında da zirve aşkı düşer kalbine kendini kaf dağında görür insanoğlu. Böylece körpe fidanlara kendine meylettirir.

genç gurbet der durur,
gitmek istiyorum ne olur,
görüp kalmak istiyorum der.
gider en sonunda pişman olur.

gurbet adı şehrin çok güzel diyorlar.
gel sende yaşa, yaşadığını bil diyorlar.
cennet oğlum burası gel gör cenneti diyorlar yalan!

yalanlar söylendi gurbetler üstüne,
türküler söylendi sevdalar üstüne,
hayaller üstüne,zenginlikler üstüne.
hepsi boşmuş yalanmış hepsi.
bu şehirde onlar yok.

cennetmiş gurbet
hayallerin gerçek olduğu yermiş.
yalan! hepsi yalan! İnan ki yalan!

gurbet mahpusu varmış,
parmaklıkları özlemle boyanmış
salıveren olmadı.
firar etmek imkânsız ama
denemeye değer dedim,
değer olsa da devasız.

özledim sıla yoluna yetti artık.
genç sıla der durur,
gidemez, alışır, benimser en sonunda.
o da unutur zamanla sılayı gurbet evi gibidir,
kopamaz kopmak istemez.
cennet zanneder oraya.

genç evlenir
çoluk çocuğa karışır
sılaya unutur.
sıla artık gurbet,
gurbet artık cennet olmuştur.

o da yeni gelenlere,
yeni düşenlere gurbete
aynısını söyler.
cennet evlat gurbet cennet.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Gurbet cennet Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gurbet cennet şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gurbet Cennet şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
zaralıeren
zaralıeren, @zaralieren
12.1.2018 12:00:46
5 puan verdi
Kalemine sağlık selamlar
DÜŞLER SIĞINAĞI
DÜŞLER SIĞINAĞI, @dusler-siginagi
12.1.2018 11:38:43
5 puan verdi
genç evlenir
çoluk çocuğa karışır
sılayı unutur
sıla artık ona gurbet
gurbet artık ona cennet olmuştur
çok anlamlıydı tebrikler...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL